2017. március 4., szombat

Tojásos kenyér gazdagon

Nemrég többször is szembejött velem egy videó, amiben ezt az ételt készítették el. Ma reggel pedig volt alkalom és idő is, hogy elkészítsem, és milyen jól tettem! Pár perc alatt finom, látványos és laktató reggeli készült, amiből még a tojásrántottát nem annyira szerető kislányom is repetázott :)
Hozzávalók (személyenként egy adaghoz)

- 1 szelet kenyér
- 1 tojás
- 3 szelet kolbász (vagy sonka. Vagy gépsonka, ízlés szerint, de ki is hagyható)
- 1 nagy szelet sajt
- 2 vékony szelet paprika
- kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

Igazából bármit tehetünk a tojásba, amit szeretünk, ez csak egy alaprecept, ami izlés és hűtőtartalom szerint variálható. Mehetne még bele újhagyma vagy éppen lilahagyma, de elbír zöldfűszereket is, vagy akár fetasajtot, de még spenóttal is megérne egy próbát. Sót én a kolbász miatt nem tettem bele, ha viszont kolbász (vagy sonka) nélkül készíteném, kevés sót is tennék bele.
Szóval a kenyérszelet héját levágom, kb 1.5 cm szélesen körbe, vigyázva, hogy a héj egyben maradjon. A tojást felverem, és az apró kockára vágot egyéb hozzávalókat belekeverem. 

Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, és a kenyér héját üresen beleteszem. Beleöntöm a gazdaggá tett tojást, és elegyengetem benne. Ha véletlen kevés kifolyik a héj alatt, semmi baj, egy villával visszateszem, amint kicsit megsült és már pakolható. Kis lángon kb 2 percig sütöm. 
Ezután az előzőleg kivágott kenyérbelet visszateszem a megtöltött héjába (nem, nem a madárba... 😉), és megfordítom.
Ezt az oldalt is sütöm 1.5-2 percig, és már tálalom is. Ugye, milyen egyszerű? 😁

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése