2017. január 16., hétfő

Resztelt csirkemáj

A családban csak én szeretem a csirkemájat ebben a formában, ezért viszonylag ritkán készítem, de mégis ez került az asztalra ebédként. És milyen finom lett! Gyakrabban kellene készítenem....


Hozzávalók (2 személyre)

- 15 dkg csirkemáj
- 1 púpos evőkanál zsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors, késhegynyi kakukkfű, , pici őrölt kömény

Elkészítés

A csirkemájat megtisztítom, majd nagyobb darabokra vágom. 


A vöröshagymát csíkokra vágom, és a zsiradékon egészen puhára párolom. 


Ezután adom csak hozzá a karikára vágott fokhagymát, és mindössze egy percig pirítom össze őket.


Végül hozzáadom a májat is, valamint a bors és só kivételével a fűszereket, és 6-8 perc alatt megsütöm. A legnagyobb darabot félbevágom, ellenőrzöm, hogy nem véres-e a belseje. Ha már rendesen átsült, lehúzom a tűzről, sózom, borsozom, és főtt rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése