2017. január 29., vasárnap

Mustáros karaj

Szinte bármilyen körettel tálalható ez a husi. Ezen kívül hatalmas előnye, hogy nem igényel túl sok előkészítést, mégis pikáns, finom és omlós étel kerül az asztalra. Lássuk is akkor neki :)


Hozzávalók (3 személyre)

- 70 dkg karaj
- ízlés szerint só, bors
- mustár
- kevés olaj a sütéshez

Elkészítés

A legjobb, ha csontos karajt veszünk, egyrészt olcsóbb, másrészt remek kis orjalevest lehet készíteni a csontból. A csontról levágott husit kb. ujjnyi vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom, és kevés olajon, fedő alatt elkezdem sütni. Amikor szépen barnulni kezd az alja, megfordítom, megkenem mustárral, és időnként megmozgatva megsütöm a másik oldalát is.
A mustár nagyon pikáns, finom ízt kölcsönöz a húsnak, ezt az egyszerű natúrszeletet remekül feldobja :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése