2016. november 29., kedd

Tepertőkrém vagy töpörtyűkrém

Amikor töpörtyűs pogácsát sütök, mindig mentek ki pár dekányi töpörtyűt, hogy egy kiadós kis krémet készíthessek belőle. Pillanatok alatt elkészül, és igazán finom vacsora rittyenthető belőle :)
Hozzávalók


- 5 dkg töpörtyű (lehet liba, kacsa vagy sertés is)
- 2 dkg Liga (vagy ha nem tejmentesen szeretném, akkor teavaj)
- 2 kis gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál majonéz (elhagyható)
- ízlés szerint só és frissen őrölt bors

Elkészítés

Minden hozzávalót késes aprítóba teszek, és lágy, krémes állagúra aprítom. 
A sóval azért csínján kell bánni, mindenképpen meg kell kóstolni ízesítés előtt a töpörtyűt, hogy mennyire sós, nehogy túlzásba essünk a sóval.
Szóval miután a hozzávalók elérték a krémes állagot, már csak friss kenyérszeleteket (vagy akár pirítóst) kell tálalni mellé, és kész is a - randi előtt nem feltétlenül ajánlott - finom vacsora :)
Kiegészítés: egy kevés lilahagyma még pikánsabbá teszi a krémet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése