2016. november 13., vasárnap

Pizza tejmentesen

Van nekünk egy jól bevált pizza receptünk, amit - leírni is sok, de - több, mint 10 éve sütök, eddig hiba nélkül :)
Az egész tésztagyúrás olyan egyszerű, hogy már az 5 éves nagylányom is meg tudja csinálni egyedül. Most azonban szakítottam a hagyományos tésztával, és tejmentesen készítettem, hogy kisfiam is megkóstolhassa - legalábbis a sajtmentes részeket :)
Hozzávalók

- 40 dkg liszt
- 2,3 dl langyos víz
- 10 g só
- 1,8 dkg élesztő

Feltét
ízlés (és hűtőtartalom) szerint :)

Elkészítés

A megszokott módon begyúrom, majd hagyom 30 percig meleg helyen kelni. Ezt az adagot most elfeleztem, egyik felét kinyújtottam kör alakúra úgy, hogy legyen egy kis széle, ami vastagabb, mint a tészta többi része. Ezután óvatosan rátettem egy tepsire, megkentem pizzaszósszal, majd ráhalmoztam mindenfélét: szalámit, sonkát, lilahagymát, paradicsomkarikákat, gombát, olajbogyót, és egy jó nagy adag reszelt sajtot.
A tészta másik felét kislányom ízesítette: került rá szalámi, olajbogyó, gomba és sajt.
20 perc pihentetés után a forró (200 fokos) sütőbe tolva 15 perc alatt elkészült az első adag, majd ugyanennyi idő alatt a második is.
Őszintén megmondom, hogy egyáltalán nem vettem észre, hogy tej helyett vízzel készült, lehet, hogy ebből ezentúl rendszer lesz :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése