2016. november 11., péntek

Dinsztelt káposzta

Nem csak Márton napra sült kacsacomb mellé, hanem bármilyen husik mellé kiváló választás a dinsztelt káposzta. Az előkészületeket leszámítva (mondjuk érdemes lehet késes aprítót használni, vagy uborkareszelőt, én most simán késsel vágtam fel a káposztát, így elég macerás volt, és a kezem is szép lilában pompázott utána jó darabig...) elég gyorsan el is készül :)
Hozzávalók

- egy kisebb fej káposzta
- fél fej vöröshagyma
- pici olaj
- ízlés szerint só, bors, ecet

Elkészítés


Szóval a munka a sziszifuszi résszel kezdődik, és ez a leghosszabb rész. 
De ha egyszer szép vékony csíkokra összevágtuk a káposztát, utána már gyerekjáték az egész :)
Egy nagy edénybe belehalmozom a káposztát, a vékony karikákra vágott vöröshagymát, és kevés sót. Meglocsolom kevés olajjal, és fedő alatt puhára párolom. 
Időnként érdemes megkevergetni is, csak hogy érezze a törődést :)
Amikor már finom puha, mehet még rá a bors, ízlés szerint cukor, és legutolsó pillanatban egy kevés ecet. Ezt érdemes apránként adagolni, és inkább hiányoljuk még belőle melegen az ecet savanykásságát, mert kihűlés után felerősödik az íze.
Én most natúr csirkemellet sütöttem mellé, ehhez a csirkemellet vékony szeletekre vágtam, sóval, borssal és kevés oregánóval ízesítettem. 
Sütés után vékonyan megkentem mustárral. Nagyon jól passzoltak egymással :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése