2016. november 29., kedd

Chilis bab 30 perc alatt

Be kell vallanom, néha "csalok". Igen, szoktam használni zacskós ételízesítőket, különösen, ha gyorsan kell az asztalra varázsolnom valamit. Nyilván nincs ez így minden nap, de néha ennyire futja csak az időből/energiából, és szerintem ennyi néha belefér. 
Így lett a mi mai ebédünk chilis bab, vagy ahogy a Knorr hirdeti: chili con carne.
Hozzávalók

- 60 dkg darált sertés comb vagy dagadó
- 2 nagy fej vöröshagyma
- kevés olaj vagy zsír
- 2 zacskó Knorr chili con carne alap
- 20 dkg Kinley vörösbabkonzerv

Elkészítés

A hagymát apró kockára vágom, és a zsiradékon puhára párolom. Hozzáadom a darált húst, és 15 perc alatt összefőzöm. Ezután az előírás szerint 8 dl vízben elkevert alapot is hozzáöntöm, és 10 percig rotyogva forralom. Eleinte soknak tűnik a lé, de nem lesz vele baj, szépen be fog sűrűsödni. Az utolsó 3 percre hozzáöntöm a lecsepegtetett konzervbabot is, és pár karika lilahagymával már tálalom is a remek, kissé csípős fogást :)

Én kihagytam a kukoricát, mert jobban szeretem nélküle, de aki szereti, egészen biztosan nem rontja el azzal, ha tesz bele.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése