2016. október 20., csütörtök

Egy kis retro - tojásrántotta

Nem is tudom, hogy ezt az ételt miért hanyagoltam az elmúlt időben, pedig nagyon szeretem. Ahány ház, annyi szokás - vagyis kismillió féle elkészítése lehetséges, ízlésünknek (és a hűtőnk tartalmának) megfelelően. 
Férjem csak hagymásan szereti, én nem bánom, ha a hagyma mellett pirul egy kis füstölt kolbász vagy sonka is, de lehet dúsítani paprikával, paradicsommal is. 
Hozzávalók 2 személyre


- 8 tojás
- 3 közepes hagyma
- kevés olaj a sütéshez
- só, bors, törött pirospaprika
- extra: sonka, kolbász, paradicsom, paprika, vagy ami szemünk-szánk ingere :)

Elkészítés

A rántotta titka az edény, amiben sütjük. Nem, nem mindegy, hogy milyet használunk. Ha nem teflonos és karcmentes, majdnem biztos a kudarc, és akkor áztathatjuk fél napig és kapargathatjuk sütés után az edényt. Szóval ha biztosra akarunk menni, ne spóroljunk egy jó serpenyővel.
A hagymát kockára vágom, és kevés zsiradékon puhára párolom. Fontos, hogy puha legyen, mert a tojás gyorsan megsül, és ha nem elég puha előtte a hagyma, ropog a fogunk alatt. Bár ha valaki éppen így szereti, akkor nem is olyan fontos a puhára párolás :)
Szóval amíg párolódik a hagyma, a tojásokat feltöröm, és egy villával alaposan összekeverem. 
Sózom, borsozom, és a puha hagymára öntöm. 
Innentől már állandóan kevergetem, hogy egyenletesen süljön át, és megpróbálom elkapni azt a pillanatot, amikor már átsült, de még nem szárad ki. Na ekkor kell azonnal tányérra tenni, különben a forró edényben még tovább sül, és akkor garantált a kiszáradás.
Tálalhatom kevés pirospaprikával megszórva, vagy anélkül - csak a fantázia szab határt a lehetőségeknek :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése