2016. szeptember 13., kedd

Tejszínes grillgombás tészta

A tésztaételek készítése rendkívül hálás feladat: gyorsan elkészülnek, és még gyerekből is keveset ismerek, aki ne szeretné.
Millióféle verzióban készíthető, én ma egy gombás tejszínes öntettel kedveskedek.
Hozzávalók


- 30 dkg gomba
- 2-3 szál újhagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg házi sonka
- 5 dkg teavaj
- 4 dl tejszín
- oregánó, majoranna, bors, só
- 25 dkg tészta (én most masnitésztát főztem)

Elkészítés

A tésztafőzéssel kezdem, mert ez tart legtovább az egész mutatványban :o)
Megmosom a zöldségeket, a gombának kitöröm a lábait és lehúzom a héját. 
A sonkát vékony csíkokra, a hagymákat karikákra vágom, a gombát pedig vékony falatokra. 
A vajon megpirítom a sonkát, majd hozzáadom az újhagymát és a fokhagymát, kis ideig összesütöm őket. 
Végül hozzáadom a gombát is. 
Fűszerezem sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és kb 8 perc alatt megpirítom. 
Csak ezután öntöm rá a tejszínt is. Isteni illatok terjengenek a konyhában, az ember nyála már összefut a szájában :o)
Amikor a tészta majdnem kész, leszűröm, és ráöntöm a gombára. Így együtt főzöm készre a tésztát, és ha szükséges, a tészta főzővizéből adagolok hozzá, hogy jó szaftos legyen a végeredmény - a tészta hajlamos felszívni minden rendelkezésére álló folyadékot. 
Olajbogyóval és reszelt parmezánnal tálalom. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése