2016. szeptember 8., csütörtök

Palacsinta tejmentesen

Igazából nem sokban különbözik a hagyományos palacsinta receptjétől, csak éppen ezt tejérzékenyek is fogyaszthatják, félelem és mellékhatások nélkül :o)


Hozzávalók

- 4,5 dl szóda
- 2 tojás
- 20 dkg liszt
- egy csipet só
- 1,5 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- egy csipet friss élesztő

Elkészítés

Minden hozzávalót kézi habverővel alaposan összekeverek, és hagyom 10 percig állni, hogy az élesztő is tehesse a dolgát. 
A kisütése már teljesen megegyezik a normál palacsintáéval, legfeljebb arra kell vigyázni, hogy kicsit vastagabb tésztát süssünk, hogy ne szakadjon, és jobban át kell sütni.
Ennyi :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése