2016. szeptember 8., csütörtök

Baconbe tekert csirkemellcsíkok burgonyaágyon

Ha még nem mondtam volna, szeretem az egyszerű, kevés munkával elkészíthető ételeket. Azt sem bánom, ha mindezek ellenére az étel a tányéromon mutatós, és elindul a nyáltermelésem tőle. Hát jelentem: ez az étel ilyen. És nem csak látványos, hanem finom is, és új értelmet ad a csirkemellnek.
Hozzávalók


- 70 dkg csirkemell
- 11 szelet bacon
- só, bors
- zöldfűszerek: majoranna, oregánó
- kevés olívaolaj
- kb 1 kg krumpli

Elkészítés

A krumplit megpucolom, és vékony (kb 3-4 mm) szeletekre vágom. Egy hőálló edénybe sorakoztatom, minden sort megszórok sóval, borssal, zöldfűszerekkel, és vékonyan meglocsolom olajjal. A baconszeleteket kiterítem, és a kb kétujjnyi vastagra vágott csirkemellcsíkokra rátekerem. 
Mehetnek a krumpliágyra, és kapnak némi fűszerezést.
200 fokra előmelegített sütőbe teszem, alufóliával letakarva 30 percre. Ekkor leveszem a fóliát, és még 20 percre visszateszem, hogy a bacon finom ropogósra sülhessen. Ha a krumplinak ennyi idő nem elég (ha kicsit vastagabb szeletekre vágom, akkor kevés lehet ennyi idő), a csirkecsíkokat egy tányérra szedem, és csak a krumplit visszateszem még annyi időre, hogy teljesen átsülhessenek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése