2016. augusztus 15., hétfő

Kelkáposzta főzelék

Tudom, tudom, ettől az ételtől sokaknak az iskolai menza jut eszébe, a maga ehetetlen, (jobb esetben) ízetlen (rosszabb esetben mosogatólé ízű) valójában.

Na most ezt gyorsan felejtsétek el, olyan verziót mutatok, amit még a gyerekek is szívesen esznek, és rendszeres vendég lehet az ebédlőasztalon.
Hozzávalók


- 0,5 kg kelkáposzta
- 3-4 közepes krumpli
- só, bors
- őrölt kömény, babérlevél
- kevés őrölt pirospaprika

A rántáshoz

- egy evőkanál zsír (vagy olaj)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál liszt

Elkészítés

A legbonyolultabb rész a káposzta lereszelése (vagy késsel egész kis csíkokra vágása. Én ez utóbbit választottam). A krumplit is megpucolom, és falatnyi kockákra vágom. A káposztát és a krumplit egy edénybe tettem, felöntöttem kevés vízzel, ízesítettem sóval, borssal, köménnyel. 
Végül megszórtam a pirospaprikával. 
Puhára főztem fedő alatt, majd jöhet a rántás. 
Ehhez a zsíron megpirítottam a lisztet, a végén pár percre hozzáadtam az apró kockára vágott fokhagymát is. 
Végül a rántást belekevertem a főzelékbe, még egy utolsót rottyantottam rajta, és kész is. Tükörtojással tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése