2016. augusztus 15., hétfő

Gyors egytálétel: rizseshús

Ez az étel igazán gyors, különösen ha csirkéből készítem, és mégsem lesz száraz, mert a csirkecomb ad neki elég szaftosságot. A csirkecombok helyett használhatunk disznócombot kockázva vagy csirkemellet,szintén kockázva, de én szeretem ezt a változatot.
Hozzávalók


- 3 csirkecomb (alsó és felső)
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- só, bors, pirospaprika
- egy bögre (kb 2.5 dl) rizs

Elkészítés

Először is egy jó kis paprikás alapot készítek. Ehhez a vöröshagymát kockára vágom, és kevés zsíron vagy olajon megsózva egészen puhára párolom. 
A végén félrehúzom a tűzről és meghintem a pirospaprikával is. Elkeverem, és ráteszem a félbevágott combokat. 
Kevés vízzel felöntöm, ízesítem, és félpuhára főzöm fedő alatt. 
Ekkor ráöntöm a rizst, és ha kell, vízzel még utánapótolok, hogy a rizsnek legyen elég folyadék, amiben puhára főhet.
Annyi víz kell hozzá, hogy amikor a rizs már puha, még mindig maradjon egy kis szaft, hogy finom tocsogós legyen, ne száraz, pörgős. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése