2016. július 27., szerda

Sütés nélküli epertorta

Ha már eperszezon volt, a lekvár mellett készítettem egy könnyű, gyors és finom nyári nyalánkságot is.

Hozzávalók (zsúrtorta mérethez)

- 30 dkg szép formás eper
- 20 dkg darált keksz (zabkeksz)
- 15 dkg teavaj
- 25 dkg túró
- egy csipet só
- kevés cukor (ízlés szerint)
- egy kis doboz tejföl
- fél csomag Dr Oetker Expressz zselatin fix
- egy csomag főzés nélküli zselatin

Elkészítés

A langyos vajat összedolgozom a keksszel, és egy sütőpapírral kibélelt zsúrtorta formába nyomkodom, igyekezve, hogy egyenletes legyen. Mehet is a hűtőbe.

A túrót a tejföllel simára keverem, sózom, cukrozom, végül elkeverem benne a zselatin fixet. Ráhalmozom a tortaalapra. A félbevágott eperrel díszítem, majd elkészítem a zselatin. Ehhez vizet forralok, belekeverem a zselatinport, és elkezdem kevergetni. Amikor már kezd kicsit dermedni, a torta közepéről indulva nyakon öntöm a gyümölcsöket, figyelve, hogy mindet szépen bevonja. 
Hűtőbe teszem legalább 2 órára. 
Ezután szépen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése