2016. július 27., szerda

Padlizsánkrém

Sokan - számomra érthetetlen módon - nem szeretik a padlizsánt. Pedig egy igazán finom, sokféleképpen elkészíthető és hálás étel. Például emiatt az abbahagyhatatlan padlizsánkrém miatt is szeretem annyira.

Hozzávalók


- egy nagyobb padlizsán
- egy kisebb fej vöröshagyma/lilahagyma vagy 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint majonéz, olívaolaj, só, bors

Elkészítés 

A leghosszabb munkafolyamat a sütés. Megmosom a padlizsánt. 
Alufóliába csavarom a megmosott padlizsánt.
180 fokon addig sütöm a padlizsánt, amíg teljesen összeesik. 
Ekkor nagyon óvatosan (forró gőz csap fel belőle) kinyitom, és hagyom hűlni. Amikor már csak langyos, egy kanállal kikaparom a teljes belsejét (a magokkal együtt).
Ízesítem a hagymával, fokhagymával, fűszerekkel, és botmixerrel összepürésítem. 
Hűtőbe teszem, hogy teljesen kihűljön. Én friss pirítóssal szeretem legjobban :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése