2016. július 7., csütörtök

Banános zabpelyhes falatok

Időnként előfordul, hogy kimarad sütés után pár tojásfehérje, és megbarnult banán is akad a hűtőben. Hát ma gondoltam egy nagyot, és megmentettem a maradékokat 😀


Hozzávalók

-15 dkg nagyszemű zabpehely
- 2 érett banán
- 3 púpos evőkanál cukor vagy méz
- 3 tojásfehérje

Elkészítés

A zabpelyhet szárazon megpirítom. Közben a banánt egy villával összetöröm.
Hozzáadom a kihűlt zabpelyhet és jól összekeverem. 

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, majd óvatosan belekeverem a banános masszát. 
Előmelegítem a sütőt 170 fokra. 
A masszából egy kanállal halmokat rakosgatok egy sütőpapíros tepsire, és 20 perc alatt megsütöm.
A sütőből kivéve még kicsit lágyak, de szép lassan megkeményednek - ha van rá idejük:)

Dúsítható ízlés szerint csokidarabokkal, aszalt gyümölcsökkel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése