2016. április 20., szerda

Lekváros rácsos leveles

Amikor megláttam ezt a szerkentyűt, azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom. És ahogy megkóstoltam az eredményt (természetesen még melegében :o) ), azonnal tudtam, hogy a bolti ennek a nyomába sem érhet...
Hozzávalók


- 2 lap leveles tészta
- házi lekvár (én most saját eper és baracklekvárt használtam, de lehet sajtos vagy sajtkrémes is)

Elkészítés

A sütőt 230 fokra előmelegítem - ez a leghosszabb rész az előkészületekben :o)
Az előre szeletelt lapokat kicsit megnyújtom nyújtófával. 
A lapokat képzeletben három részre osztom, és alaposan megtöltöm lekvárral. Ha van sütésálló lekvárunk, akkor sütés közben nem folyik ki annyi, viszont nem is lesz olyan finom karamelizált.
A másik lapot a rácsozóval jó mélyen (hogy biztosan átvágja ott, ahol kell) berácsozom. 
Óvatosan széthúzom, hogy szépen kiadja a mintáját. 
Ráteszem a lekváros lapra, kicsit rányomkodom a széleit is a 3 részt elválasztó helyeken is. 
A tésztát háromba vágom, a széleken a felesleget levágom, és már mehet is a sütőbe. 
Pár perc alatt megsül, amikor kezd barnulni, már kész is. Mindenképpen várni kell vele, mert a lekvár nagyon átforrósodik, és megéghet a szánk (tapasztalat....) :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése