2016. március 24., csütörtök

Sült csirkecomb vajas burgonyával

Nem fokozom, ez egy annyira egyszerű étel, hogy még fázisfotók sem készültek róla, csak a végeredmény, az is csak éppenhogy, mert elkapkodták :o)
Hozzávalók

- 3 csirkecomb (alsó-felső együtt)
- kevés olaj
- 5 dkg teavaj
- só, bors, zsálya
- 1 kg burgonya
- kevés petrezselyemzöld, só
- 5 dkg teavaj

Elkészítés

A csirkecombokat megnyúzom (én nem szeretem a bőrét), fűszerezem, és egy olajjal vékonyan kikent hőálló edénybe teszem. Zsályaágakat teszek minden combra, és alufóliával lefedve sütöm 180 fokra előmelegített sütőben 40 percig. Ekkor leveszem a fóliát, és a saját szaftjával meglocsolom. Vékony szeletekben ráteszem az első 5 dkg vajat, és még 15 percre visszatolom, fólia nélkül a sütőbe. 
Közben megpucolom a krumplit, és falatnyi kockákra vágom. Amikor kész a comb, kanállal szedek a szaftjából, és abban sütöm meg a krumplit. Ha kell, ízesítem sóval, borssal, és amikor már majdnem kész, rászeletelem a vajat, kevés petrezselyemzölddel megszórom és készre sütöm. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése