2016. február 25., csütörtök

Örvényes brownie

A brownie nálunk szinte mindennapos süteménnyé nőtte ki magát. Mivel percek alatt elkészíthető, igazán gyerek- (és váratlanul beeső barát)barát sütemény. Az egyetlen baj vele, hogy függőséget okoz, és nem lehet abbahagyni. És hogy összemennek tőle a ruhák...
Eddig volt egy jól bevált verziónk, most azonban egy klasszisokkal olcsóbb és kissé látványosabb megoldást hoztam. Érdemes rögtön másfél- vagy akár kétszeres mennyiséggel indítani, mert a szimpla adag még melegen elfogy...
Hozzávalók

- 3 tojás
- 9 dkg lágy vaj
- 9 dkg vaníliáscukor
- 3 dkg cukor
- 6 dkg liszt
- 3 dkg holland kakaópor
- 20 dkg krémsajt (én mascarponét használtam)

Elkészítés

Sütőpapírt teszek egy kicsi (20*20-as vagy hasonló méretű) jénaiba, és előmelegítem a sütőt 180 fokra.
Amíg melegszik, egy edénybe beleteszem a langyos vajat, és a vaníliáscukorral elkeverem. 
Beleteszek egy egész tojást és egy tojásfehérjét, ismét keverek rajta. Most megy bele a kakaópor és a liszt is. 
Újabb keverés kész. 
Nagyjából elegyengetem a jénaiban. 
Egy másik edényben villával elkeverem a krémsajtot, majd beleütök egy tojásfehérjét. 
Ráöntöm a barna masszára.
Késsel örvényeket mintázok bele, és megy is a sütőbe. 25-30 perc alatt megsül. Akkor érdemes kivenni, amikor a fehér krém kezd megszilárdulni és elválni a sütőpapírtól, így még egészen lágy marad a kakaós rész - így biztosítva az abbahagyhatatlanságát :o)

Köszönet a receptért!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése