2016. február 25., csütörtök

Fokhagyma krémleves

Egy újabb finom, gyors és mindenki kedvence-leves. Ez annyira, hogy még a férjem is kétszer szedett belőle :o)
Hozzávalók


- egy egész fej fokhagyma
- egy kisebb fej vöröshagyma
- 3 dkg teavaj vagy kevés olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
- 1 púpos evőkanál liszt
- 6-7 dl húsleves alaplé (vagy ugyanennyi víz egy húsleves leveskockával)
- 2 dl főzőtejszín

Elkészítés

A vajon megpárolom a kockára vágott vöröshagymát, majd ráteszem a zúzott fokhagymát is. 
Egy percig kevergetem, majd a tűzről levéve rászórom a lisztet, elkeverem. Felöntöm az alaplével (vagy a vízzel és beledobok egy leveskockát), ízesítem sóval, borssal, és jó 20 percig közepes lángon főzöm fedő alatt. 
Ekkor félrehúzom, botmixerrel simára dolgozom. 
Beleöntöm a tejszínt, és egy utolsó rottyantásra még visszateszem a tűzre. 
Levesgyönggyel vagy pirított kenyérkockával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése