2016. február 3., szerda

Fasírt - a kényelmeseknek

Az egyik igazi nagy kedvencem a fasírt. Kismillióképpen lehet tálalni, fogyasztani, de az eredeti fasírtgolyók elkészítése valóban macerás, és valljuk be őszintén: ki szereti fél napig szellőztetni a lakást a kisütése után? Senki. Ugye?
Van egy jó hírem: erre is van megoldás :o)
Mégpedig pofonegyszerű: Előmelegítem 200 fokra a sütőt úgy, hogy bent hagyok egy tepsit, amibe öntök egy kevés olajat, épp hogy beterítse az alját. 

Ezután bekeverem a fasírthúst, megformázom a golyókat, meghempergetem őket a zsemlemorzsában, végül az előmelegített sütőben lévő tepsibe sorakoztatom őket, és mehetnek is sülni. 
Mindkét oldalát 25 percig sütöm, és már kész is :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése