2016. január 13., szerda

Zöldbabfőzelék tükörtojással

Nálunk mindig van a fagyasztóban zöldborsó, zöldbab, franciasaláta alap, brokkoli, hogy ha hirtelen kell valami finomat főzni, ne jöjjek zavarba - hiszen ezekből bármikor fél órán belül készülhet egy finom főzelék, a tükörtojás pedig hab a tortán.
Hozzávalók (3 adaghoz)

 - 25 dkg mirelit zöldbab
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj (vagy zsír)
- 2 evőkanál liszt
- csapott kávéskanál törött pirospaprika
- só, bors, kevés tárkony
- fél evőkanál 10%-os ecet

Elkészítés

A zöldbabot felteszem főni annyi vízben, amennyi bőven ellepi. Ízesítem sóval, borssal, tárkonnyal, és fedő alatt majdnem puhára főzöm. Közben elkészítem a rántást: a zsiradékon megpirítom a lisztet, ezután hozzáadom az apró kockára vágott fokhagymát is, amivel még 1,5 percig kavargatom. A tűzről levéve adom hozzá a pirospaprikát, alaposan elkeverem, majd folyamatos kevergetés közben beleöntöm a főzelékbe. Rottyantok még egyet rajta, és csak ekkor adom hozzá az ecetet. A főzelék ennyi volt.
Tálalás előtt megsütöm a tükörtojást. Én úgy szeretem, ha a sárgája még folyik, ezért mindkét oldalát kb 1,5-1,5 percig sütöm. A tányérra téve megszórom vegetával, őrölt borssal és kevés pirospaprikával.
Kell ennél gyorsabban elkészíthető ebéd? :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése