2016. január 1., péntek

Tejszínes gombás csirkemell

Szeretem a gyorsan elkészíthető, egyszerű, gyerekbarát ételeket. Nálunk a tejszínes vagy a paradicsomos tészta szinte minden formájában nyerő. Most ezért egy tejszínes verziót mutatok.

Hozzávalók


- 60 dkg csirkemell
- 5 dkg húsos szalonna
- 2-3 evőkanál olaj
- 40 dkg csiperke gomba
- 5 dkg vaj
- egy közepes fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 5 dl főzőtejszín
- 2-3 evőkanál liszt
- só, bors, kevés tárkony
- köretnek masnitészta

Elkészítés

Először a csíkokra vágott szalonnát az olajon ropogósra sütöm. 
Majd kiszedem egy tálkába és félreteszem. 
A megmaradt zsiradékon puhára párolom a kockára vágott vöröshagymát, a végén egy percre hozzáadom a szintén kis kockákra vágott fokhagymát is. Mehet rá a falatnyi kockára vágott csirkemell is. Pár percig így pirítom, majd a liszttel megszórom, és kicsit megpirítom a lisztet is. Sózom, borsozom, tárkonnyal ízesítem, és a teavajat is hozzáadom. 
Ha a husi már minden oldalán fehér, a csíkokra vágott gomba is mehet bele, annyi vízzel felöntve, hogy éppen ellepje. 
10 percig főzöm így, hogy elfője a levét, ekkor felöntöm a tejszínnel, visszateszem bele a szalonnát és még kb. 5-10 perc alatt összerottyantom az egészet. 
Masnitésztával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése