2016. január 10., vasárnap

Tejszínes fűszeres csirkemell rizzsel

Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor ezt az ételt elrontottam. Nem is kicsit, a férjem szerint már-már ehetetlenül sok lett benne az oregánó és a kakukkfű. És hát mit csinál ilyenkor egy jó háziasszony? Nem, nem dobja ki az ételt, hanem megpróbálja kijavítani, és ehetőt varázsolni belőle. Azt is megmutatom, hogyan.
Hozzávalók


- 60 dkg (egy egész, csont nélküli) csirkemell 
- 0,5 liter főzőtejszín
- só, bors, zöldfűszerek
- 1,5 bögrényi rizs

Elkészítés

A csirkemellet szeletekre vágom, fűszerezem, és egy hőálló tálba teszem őket úgy, hogy az edény aljára is öntök egy kis tejszínt és a rétegek közé is, végül a maradékot ráöntöm az egészre. Ha eleve az elrontott verziót akarom elkészíteni, akkor ez az a rész, ahol a zöldfűszerekkel kicsit meg kell hogy boruljon az ember keze....
Hideg sütőbe teszem, 200 fokra tekerem, és 50 perc alatt megsütöm. 
Közben főzök egy adag rizst (1 rész rizs, 2 rész víz, kevés vegeta. A rizst olajon megpirítom, felöntöm a vízzel, sózom, és időnként megkevergetve addig főzöm, míg el nem fővi a levét. Ekkor lefedem, és 10 percig hagyom, hogy kidurrogjanak a rizsszemek. Ennyi). 
És most jöhet a javítás rész: a hússzeleteket kiszedem és félreteszem egy tányérra. A tejszínt ráöntöm a rizsre, és összerottyantom az egészet. Végül a husit is beleteszem, és máris meg van mentve a haza - és az ebéd :o)
Tálalásnál reszelek rá parmezánt, kap pár fekete olajbogyót is és már lehet is fogyasztani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése