2015. december 9., szerda

Rakott krumpli

Nemesen egyszerű étel, mégis méltatlanul kevésszer készítjük. Pedig kevés előkészítéssel és munkával egy igazán gyerekbarát ételt rittyenthetünk belőle.

Hozzávalók

- 1 kg főttkrumpli
- 8-10 keménytojás
- egy fej lilahagyma
- ízlés szerint kolbász
- egy nagy vödrös (850 g) tejföl


Elkészítés

Na jó, a legnagyobb macera a krumpli és a tojás megfőzése. Ebbe a részbe nem vonok be gyereket (legalábbis a 4 évesemet még nem), de az összes többinél jöhet :o)
Szóval ha puha a krumpli (sós, köménymagos és babérleveles vízben főzöm meg, egészben) és kemény a tojás, jöhet a szeletelés és rétegezés. Alulra ujjnyi vastagra vágott krumpli, rá kevés vegeta, tojáskarikák, cikkekre vágott lilahagyma, és kolbászkarikák. Az egész nyakonöntöm egy adag tejföllel, és jöhet a következő réteg. 
Addig folytatom, amíg el nem fogynak az alapanyagok, és tejföllel zárom a sort. 
Ezután megy be a hideg sütőbe, és 40 percig sütöm 180 fokon. Hát ennyi - könnyű, igaz?
Ha pedig marad ki pár karika krumpli (márpedig érdemes kihagyni, higgyétek el), akkor lehet ilyen kis falatkákat is készíteni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése