2015. december 14., hétfő

Grízgaluska leves

Unod már, hogy mindig tészta a leves betétje? Valami mást, tartalmasabbat szeretnél? De kevés munkával, egyszerűen? Akkor kapj elő egy tojást és pár kanálnyi grízt, és már készülhet is a grízgaluska :o)

Hozzávalók

- egy egész tojás
- gríz (vagy más néven búzadara), amennyit bevesz
- ízesíteni: vegeta, bors, kevés pirospaprika, esetleg zöldfűszerek

Elkészítés

A leveskészítés felénél a tojást egy villával felverem, belekeverem - szintén a villával - a grízt, hogy lágy, de nem folyós masszát kapjak, ízesítem a fűszerekkel, és félreteszem, hadd szívja meg magár a gríz.
 Amikor a levesben a zöldségek már majdnem megfőttek, egy vágódeszkát benedvesítek egy kicsit, és kb egy ujjnyi vastagon elegyengetem rajta az időközben kissé besűrűsödött masszát. 
Késsel falatnyi darabokra vágom, és a levesbe teszem a galuskákat. 
Kb 10 perc alatt puhára főnek, és már tálalható is a leves :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése