2015. december 8., kedd

Grízes tészta

Tudom, sokaknak az iskolai menzát juttatja eszébe, ha meghallja a grízes tészta nevét is, de ha otthon készítjük el, és saját, házi lekvárral alaposan megszórva fogyasztjuk, igazi finomságot varázsolhatunk az asztalra, ráadásul alig pár perc alatt.

Hozzávalók

- 25 dkg szélesmetélt
- só a kifőzéshez
- 20 dkg gríz
- 10 dkg vaníliás cukor
- 3-4 evőkanál olaj
- kevés víz

Elkészítés

Először is felteszek vizet forrni, megsózom, és megfőzöm benne a tésztát. Eközben a grízt kevés olajon megpirítom. Folyamatosan kevergetem, hogy ne égjen meg sehol. Amikor már elérte a kellő színt, kb fél dl vízzel felöntöm, és újra addig kevergetem, míg a víztől keletkezett csomókat szétnyomkodom, és a gríz megpuhul. Félreteszem egy edénybe, belekeverem a cukrot is, végül pedig a lecsepegtetett tésztát is megforgatom benne. Saját barack vagy eperlekvárral tálalom. Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése