2015. december 4., péntek

Baconbe göngyölt csirkemáj és csirkemell

Kis kihagyás után újra itt vagyok :o)

Mivel egy pici baba irányítja a napjaimat, ezért olyan ételeket kell kitalálnom és elkészítenem, amik pár perc előkészületet igényelnek csak, de azért jól néznek ki, hogy a szemnek is jól essenek, és nem utolsó sorban az is nagy előnyük, hogy finomak :o)

A mostani ebéd egy baconbe göngyölt csirkemáj és csirkemell tört krumplival.

Hozzávalók

- 20 dkg húsos szalonna 
- 20 dkg csirkemáj
- egy csirkemell
- egy fej fokhagyma
- ízlés szerint zöldfűszerek (oregánó, majoranna), só, bors
- 2 korty olaj
- pár fogpiszkáló

Elkészítés

Először is megtisztítom a csirkemájat (általában szívvel együtt csomagolják, néha még egy kis epe is kerül rá, ezeket eltávolítom).  Ezután szeletekre vágom a húsos szalonnát. Lehet szeletelt bacont is használni, de ha tömbben vesszük, olcsóbb, és több mindenre felhasználható, lehet belőle pörc is túrós tésztához. 
A szalonnaszeletekbe beletekerem a májat, és a kevés olajjal kikent jénaiba helyezem, a tetejére fokhagymaszeleteket teszek. Nem fűszerezem, a szalonna épp eléggé sózza a májat.
Ha a máj előkészítve, jöhet a csirkemell. Vékony szeletekre vágom, és az egyik oldalát megfűszerezem. Itt használok már sót is, és a többi fűszert. A másik oldalával ráteszem a szalonnaszeletre, feltekerem, és a fogpiszkálóval megtűzöm, hogy ne nyíljon szét. Kapnak pár szelet fokhagymát, és mennek a kiolajozott jénaiba. 200 fokra előmelegített sütőbe tolom őket, kb. 20 percre, hogy a szalonna finom ropogósra süljön. A májat ellenőrzöm, ha félbevágva már nem véres a közepe, akkor kész
Tört krumplival tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése