2015. augusztus 29., szombat

Tokány

Ha épp nincs kéznél egy jól bevált recept, vagy szedett-vedett hozzávalók állnak csak rendelkezésre, ez a tokány remek megoldás: olyan hajrá-étel (mindent bele...), mégis finom, és a hozzávalók változatossága miatt sohasem unalmas.

Hozzávalók


- 70 dkg disznócomb
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2-3 szál újhagyma
- egy fehér paprika
- 2-3 szem kisebb paradicsom
- 10 dkg húsos szalonna
- pár szem savanyú uborka
- só, bors, vegeta
- 2 evőkanál liszt
- egy evőkanál pirospaprika

Elkészítés

A szalonnát csíkokra vágom, kevés olajon ropogósra sütöm, majd kiszedem egy tálkába és félreteszem. 
A szalonna kisült zsírján megpárolom a kockára vágott vöröshagymát és a karikára vágott újhagymát. 
Amikor már puha, hozzáadom a kockára vágott fokhagymát és paprikát is. 
Amíg megpuhulnak, csíkokra vágom a disznócombot. 
Amikor a hagymás alap kész, meghintem a liszttel, és alaposan elkeverem. Végül mehet rá a pirospaprika, még egy keverés. Ezután beleteszem a húst, a megpucolt és cikkekre vágott paradicsomot, felöntöm bőven vízzel, és sózom, borsozom, vegetázom. 
Kb. 20 perc alatt puhára fő a hús, ekkor a karikára vágott uborkát is hozzáadom, és visszateszem a szalonnát is. 
Rottyantok még egyet rajta, és kész is. Rizzsel tálalom. 
Ízlés szerint adható hozzá egy kis citromlé vagy mustár is, esetleg tejszín. Vagy ami épp van otthon :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése