2015. augusztus 14., péntek

Őszibaracklekvár

Idén sajnos a sárgabarackról lemaradtam, de szerencsére az őszibarack is gyorsan fogy nálunk, így erre még bőven van alkalmam. 
Igazából nem egy nagy ördöngősség, és azt hiszem, ezentúl rendszer lesz nálunk a befőzés :o)
Hozzávalók (2 db, 7 dl-es üveg lekvárhoz)


- 1,2 kg megpucolt, kimagozott őszibarack
- 2 zacskó Dr Oetker 3:1 dzsemfix szuper
- 20 dkg cukor

Elkészítés

A barackot megpucolom, kimagozom, és összevágom. 
A barackszeleteket egy fél deci vízzel és a cukorral feltettem párolódni. 
Finoman illatozott, majd amikor már eléggé megpuhult a barack, botmixerrel folyósra turmixoltam, és főztem tovább. Amikor már szépen pöcörgött (buborékokat köpködött), hozzáöntöttem a 2 zacskó dzsemfixet (legközelebb 1,5-szeres gyümölcsmennyiséghez adok ugyanennyit, így egy kicsit zselatinosabb lett, mint vártam, de legalább felhasználható lesz majd tölteléknek is, nem folyik ki a tésztából), és 4-5 percig nagy lángon forraltam tovább (óvatosan, egyre jobban köpköd!!)
Ekkor az előkészített, tiszta befőttesüvegekbe mértem merőkanállal, celofánt tettem rá, és kupakkal lezártam az üveget, és fejreállítottam. 
Így hagytam kihűlni, majd ment is a polcra. 

Egy kevés lekvár kimaradt, azt egy kis tálkába tettem, és a mélyhűtőből elővett (és zacskóban kiolvasztott, így ugyanolyan finom puha lett, mint eredetileg is volt) sokmagvas párnával tálaltam.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése