2015. augusztus 3., hétfő

Oreo torta

Az elmúlt időszakban nagy szenzáció övezi az Oreo nevű kekszet (őszintén szólva én magam nem értem ennek a hisztériának az okát, de sokan vannak, akik esküsznek rá. Mint pl. a férjem és a kislányunk is....). Egyre többször jött velem szembe az ebből/ezzel készült sütemények, torták tömkelege, így adott volt, hogy kedves férjem szülinapjára ez lesz a meglepetés torta.

Hozzávalók


- 15+5 dkg Oreo keksz
- 5 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg Mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag Gála vaníliás, főzés nélküli pudingpor
- 3,5 dl hideg tej

Elkészítés

A 15 dkg Oreo kekszet késes darálóval megőrlöm, és az olvasztott vajjal összedolgozom. Egy sütőpapírral bélelt (úgy, hogy a sütőpapír túlnyúljon a forma szélén) püspökkenyér formába egyengetem a masszát (kicsit olyan, mintha sárral dolgoznék...), és beteszem hűtőbe, hogy keményre dermedjen.
Közben a pudingport a tejjel 3-4 percig legnagyobb fokozaton gépi habverővel összekeverem, félreteszem. Ezután a habtejszínt verem fel kemény habbá (én cukrozottat használtam, de lehet spórolni az édességével, ha cukormenteset használunk). 
Ebbe beleteszem a Mascarponét, és ezt is összedolgozom. 
Végül hozzáadom az időközben kicsit keményedett pudingot, és alaposan elkeverem. 
Kiveszem a formát, a krémet a tetejére halmozom.
Végül a maradék Oreo kekszből darált reszelékkel megszórom a tetejét. Jót tesz neki, ha áll pár órát - már ha van annyi türelem :o), de megéri, mert akkor a formából könnyen kiemelhető a sütőpapír segítségével.

A receptet az egyik közösségi oldalon, Nagyné Pannitól tanultam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése