2015. július 23., csütörtök

Újabb variáció pizzára

A recept eredetije a klasszikus pizza recept. Itt most csak a feltéteken változtattam, ezért ezeket írom le részletesen.

Hozzávalók a paradicsomos alaphoz

- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- egy nagy doboz sűrített paradicsom 
- kevés ketchup
- cukor, só, bors, friss rozmaring, bazsalikom, oregánó
- 6-8 fej konzerv gomba

Feltét: szalámi, kukorica, paradicsomkarikák, jó sok reszelt sajt

Hozzávalók a tejfölös alaphoz

- 20 dkg tejföl
- 2-3 gerezd fokhagyma
- kevés só

Feltét: 3 szál újhagyma, pár deka fetasajt (rámorzsolva), fekete olajbogyó, kevés apróra vágott aszalt paradicsom (ezt előtte kb 15 percre langyos vízbe áztattam; elhagyható), rozmaring, jó sok reszelt sajt.

Elkészítés

A vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát kevés olajon megdinsztelem, ráöntöm a paradicsomsűrítményt, ízesítem fűszerekkel, és a vékony szeletekre vágott gombát kb. 5-6 percig összefőzöm vele.
Ezzel a gombás alappal kenem meg az egyik pizzatésztát
Mehet rá a feltét ízlés szerint
A végén jó alaposan megszórom reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt (amikor az alja elkezd rózsaszínesedni) megsütöm. 
Közben elkészítem a tejfölös alapot: a tejfölben elkeverem az apróra vágott fokhagymát és kevés sót, rákenem a tésztára
A feltéttel megszórom, és ugyanúgy megsütöm, mint a másikat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése