2015. július 23., csütörtök

Tönkölykifli és kenyér

A teljes kiőrlésű vegyes lisztes kenyér tésztája volt az alap, de a tésztát 2/3-1/3 arányban elosztottam, a kevesebből kiflit sütöttem, a nagyobb darabból pedig kenyér sült. 


Nem csak szép lett, hanem finom is :o)
A kifli formázása: a vékonyra kinyújtott tésztát 8 darabba vágom, a végétől a csúcsáig jó szorosan feltekerem, a végén még a tenyeremmel meg is nyomom kicsit, hogy a rétegek szorosan illeszkedjenek.
Sütőpapíros tepsire teszem, pihen 20 percet.
Jól megspriccelem vízzel, megszórom lenmaggal és szezámmaggal.
A kenyeret formázás és 40 perc pihentetés után pengével bevágom, magokkal díszítem:
200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsül:
A kenyérnek jénaiban 220 fokon kb 40 perc kell:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése