2015. július 23., csütörtök

Rántott karfiol

Ebben a dühöngő kánikulában nem szívesen veszi be magát az ember a konyhába, ezért a karfiolt két ütemben készítettem el.

Hozzávalók


- egy nagy fej karfiol, virágokra szedve
- egy zacskó zsemlemorzsa
- 4-5 tojás, só

Elkészítés

A karfiolt virágokra szedem, és sós vízben megfőzöm (a főzővizet nem öntöm ki, hanem gyorsan összedobok belőle egy levest). Hagyom kihűlni, és a kirántást nyugodt szívvel másnapra hagyom, addig eláll a hűtőben.
Másnap a tojásokat egy villával összekeverem, sózom. 
A karfiolt zsemlemorzsa-tojás-morzsa sorrendben bepanírozom, majd forró olajban hirtelen aranybarnára sütöm. 
Sütőben sütött krumplival tálalom, tartármártással. Hidegen sokszor még jobban esik, és nasiként is remekül beválik :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése