2015. május 23., szombat

Teljes kiőrlésű graham és egyéb lisztes kenyér

Ezek az ikrek ajándékba készültek. A teljes kiőrlésű vonalon mozogva tovább dúsítottam a lisztek felhasználási körét, graham lisztet is kipróbáltam. Finom, sűrű és laktató kenyér lett a végeredmény.
Hozzávalók 

- 25 dkg öregtészta
- 2 dl víz
- 0,7 dl tej
- egy fél kávéskanál cukor
- 1 dkg élesztő
- 20 dkg liszt (BL 55)
- 10 dkg tk tönkölyliszt
- egy csipet aszkorbinsav
- 2 evőkanál olaj
- egy csapott evőkanál só
- 10 dkg tk graham liszt
- 10 dkg tk rozsliszt

Elkészítés

Ugyanúgy készül, mint a teljes kiőrlésű párja, csak most két kenyérkét formáztam a tésztából. 
Meglocsoltam vízzel, megszórtam lenmaggal, és ment a sütőbe. Rácson hagytam kihűlni, és még langyosan, tiszta konyharuhába tekerve vittem ajándékba. Nem szabad zacskóba téve tárolni, mert akkor savanyodik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése