2015. április 26., vasárnap

Zöldfűszeres szűzszeletek zöldséges rizzsel

Az előző ételhez hasonlóan ehhez sem kell hosszas előkészület, és pillanatok alatt az asztalon van egy finom, mégsem mindennapi fogás.
Hozzávalók (3 személyre)


- 40 dkg sertés szűz
- zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom, majoranna, petrezselyemzöld)
- só, bors
- 3 evőkanál liszt
- kevés olaj (vagy vaj) a sütéshez
- mustár

A rizshez

- egy bögre (kb. 3 dl) rizs ("A")
- 2 maréj mirelit zöldségkeverék
- két bögre víz
- vegeta, bors

Elkészítés

A rizzsel érdemes kezdeni, mert ahhoz több idő kell, mint a húshoz. A rizst kevés olajon megpirítom, majd felöntöm a kétszeres mennyiségű vízzel. Hozzáadom a mirelit zöldségkeveréket, ízesítem vegetával és borssal, és néha megkevergetve addig főzöm, míg elfővi a levét. Ekkor lefedem, és hagyom, hogy kicsit még puhuljon.
Eközben a szüzet - ha kell - megtisztítom a hártyától, ujjnyi vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom. 
A lisztben elkeverem a zöldfűszereket, kevés sót és borsot ebbe is teszek. Az olajat (vagy vajat) felhevítem. 
A lisztes keverékben megforgatott hússzeleteket (ezt közvetlenül sütés előtt teszem), majd mindkét oldalukon kb. 3-3 perc alatt megsütöm őket. 
Tányérba szedem, és még melegen kevés mustárral megkenem őket. A zöldséges rizzsel tálalom. 
Tipp: Az edényt, amiben a hús sült, semmiképpen ne tegyük azonnal a mosogatóba, pár falat finom kenyérrel érdemes kitunkolni, ezt a finomságot kár a lefolyón leengedni :o) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése