2015. április 14., kedd

Variáció pizzára

A tészta receptje a klasszikus pizzáé, itt most csak a feltét változott. 
Hozzávalók a feltéthez (a paradicsomos alap receptje szintén amott olvasható)

- 50 dkg csirkemell
- és minden maradék: egy fél kaliforniai paprika
- egy kevés kukorica
- 3 ujjnyi házi kolbász
- pár szelet felvágott
- sajt

Elkészítés

A csirkemellet falatnyi kockára vágom, sózom, borsozom, és ropogós aranybarnára sütöm. 
Ízesíthetem majorannával, oregánóval is. 
Íme minden, ami maradék, és értékmentésre szorul.
A tésztát kinyújtom úgy, hogy a tepsi szélére is felérjen.
Megkenem a paradicsomos alappal.
Majd rászórom a kockára vágott felvágottat, a kis kockára vágott kolbászt, és a kukoricát. 
Jó sok sajtot reszelek a tetejére, és mehet 190 fokra előmelegített sütőbe 30 percre. 
Amikor a sajt szépen megpirult, és látszik a tészta alján is, hogy kezd rózsaszínesedni, akkor jó.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése