2015. április 14., kedd

Szezámmagos csirke, avagy "csínai, otthon"

Habár nagyon szeretem a kínai szezámmagos csirkét, sajnos egyre kevesebb olyan helyet ismerek, ahol tényleg szabad szemmel látható mennyiségű húst tartalmaz a vastag bunda, másrészt azért csak jobban szeretem, ha tudom, hogy az a hús pontosan milyen hús is. A recept eredetijét a neten találtam valahol, sajnos már nem tudom, hol. 
Hozzávalók 

A bundához:
- 6 ek liszt
- 3 ek étkezési keményítő
- 1 ek olaj
- 1 tojás
- 30 dkg csirkemell 
- csipet só
- pici víz
- 1,5 kk sütőpor

A mázhoz: (kb. annyi legyen, mint a bundához a tészta)
- ketchup (kicsit több, mint fele annyi, mint a méz)
- méz

- 3-4 ek szezámmag
- chili (erős pista)

Elkészítés

Mindent készítsünk el előre, mert ha egyszer beindul a sütés, felpörögnek az események. Érdemes mindjárt ennek a dupláját készíteni, mert hamar elfogy... 
A csirkét falatnyira felkockázom, kevés sóval ízesítem. A bundához minden hozzávalót egy kézi habverővel homogénre keverek. Egy másik edényben összekeverem a máz hozzávalóit. 
A csirkefalatokat jó alaposan megmártogatom a bundában, majd bő, meleg (de nem forró) olajban lassan megsütöm. Fontos, hogy lassan, hogy ne égjen meg a bunda, miközben belül a hús még esetleg nyers marad. Egyszerre inkább kevesebb husit sütök, hogy legyen helye, mert a bunda kicsit nőni fog. 
Ahogy kiveszem (villával vagy egy hosszabb hústűvel), azonnal belemártom a mázba, és tányérra teszem. 
Egy soron pakolom őket, mert nagyon ragadnak. Stílusosan rizzsel tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése