2015. április 14., kedd

Szendvicskrém másképp

Ezt a szendvicskrémet kedves férjemtől tanultam; igazi jó értékmentő megoldás. Ha van otthon pár szikkadtabb zsemle, egy kis sajt és tejföl, már nem hal éhen a család, és igazán nem válik hátrányára, hogy percek alatt elkészül.

Hozzávalók

- 4 zsemle (vagy lehet kifli is, de abból ki fog folyni pirítás közben a töltelék)
- 20 dkg trappista sajt (esetleg 15 dkg trappista és 5 dkg füstölt)
- 10 dkg teavaj
- 5 dkg ízesített tömlős sajt (én most medvehagymásat használtam)
- egy kis dobozos tejföl
- pici só
- újhagyma
- ízlés szerint zöldfűszerek

Elkészítés

Lereszelem a sajtot, elkeverem az olvasztott vajjal, a a tömlős sajttal és a tejföllel. 
Kóstolgatom, és ha kell, ízesítem sóval, fűszerekkel. Az újhagymát bele is lehet keverni, de díszítésnek a tetejére is lehet tenni. 
Kivájom a félbevágott zsemlék belét, és alaposan megtöltöm a töltelékkel. Egy tepsire sorakoztatom őket, és grill fokozatra állítom a sütőt. 
Kb. 8-10 perc alatt finom ropogósra sütöm őket (pont, mint egy melegszendvicset), és langyosan tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése