2015. április 26., vasárnap

Fűszeres csirkecsíkok görögsalátával

Amikor váratlanul állítanak be vendégek, az nem feltétlenül éri jól mindig az embert. De ha van otthon csirkemell és pár zöldség, hipp-hopp egy igazán könnyű és finom ételt lehet az asztalra varázsolni.
Hozzávalók (4 személyre)

- 60 dkg csirkemell
- zöldfűszerek (oregánó, bazsalikom, majoranna), só, bors
- 3 evőkanál liszt
- a sütéshez pár korty olívaolaj 

A görögsalátához

- paradicsom
- fetasajt
- kígyóuborka
- zöld vagy fekete olajbogyó (én a feketére szavazok)
- lilahagyma

Elkészítés

A csirkemellet csíkokra vágom, egy edénybe teszem, megszórom a fűszerekkel (zölddel és egyébbel is), kézzel összekeverem, nem faksznizok. 
Egy teflon edényben felmelegítem az olajat. Ezalatt a lisztben megforgatom a csirkecsíkokat, és hirtelen aranybarnára sütöm. 
Közben elkészítem a görögsalátát is (bár ennek nem árt, ha kicsit összeérnek az ízek, de sokat ne hagyjuk állni, mert az uborka és a paradicsom levet enged, és akkor már nem olyan finom). 
A recept leírása kb. annyi időt vedd igénybe, mint az egész étel elkészítése :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése