2015. április 14., kedd

Csirkemellből leves

Ha nagyon megszorulok idővel és ötlettel, ehhez a leveshez fordulok, mert gyorsan elkészül, és mindenki szereti. És nem mellesleg jó tartalmas is, így utána elég már csak egy kis édesség, ha arra van kapacitás :o)
Hozzávalók (3-4 tányérra)

- 30 dkg csirkemell
- 2 közepes répa
- egy fehérrépa
- egy kis fej vöröshagyma
- egy fej fokhagyma
- fél karalábé
- ugyanennyi zeller
- két marék zöldborsó

Elkészítés

A répát karikára vágom, a fehérrépát félbe vágom és jó mélyen bevágom a vastagabb végeit keresztben. A zellert és a karalábét kb 2*2 cm-es kockákra vágom. 

Mindezt egy kevés olajon megfuttatom (amikor isteni illatok kezdenek a konyhában terjengeni, akkor már alakul :o) ). 
Közben a csirkemellet falatnyi kockára vágom. 
Felöntöm az illatozó zöldségeket vízzel, belemegy a csirkemell és a borsó (ez lehet mirelit is), fűszerezem sóval, borssal, és hagyom szépen puhára főni. 
Nem kell sok idő neki, kb 25-30 perc. A végén 2 marék csigatésztát is szórok bele, és ha már az is puha, még forrón tálalom.

2 megjegyzés:

  1. Kipróbálva, elmentve! ;-) Szuper lett!
    (És nem ér suttyomban kinevetni, én még most tanulok csak ilyeneket főzni mivel a kicsi fiam imádja, mi meg eddig szinte egyeltalán nem ettünk levest. Húsleves volt eddig a levesfőző tudományom csúcsa. :-) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de jo!! :)
      Koszi a visszajelzest ;)
      (Es egyaltalan nem nevetlek ki, eszembe nem jutna. Nekem olyan alap dolgok maradtak ki eddig, mint pl a galuska....)
      MKBrigi

      Törlés