2015. március 28., szombat

Tojásos rizs

A rizs egy igazán hálás köret: gyorsan elkészül, és millióféleképpen lehet variálni. Lehet zöldségeket főzni bele, vagy például tojással dúsítani. Most ezt az utóbbit készítettem el.
Hozzávalók

- 2 dl rizs ("A")
- 4 dl víz
- vegeta, bors
- 4 tojás
- kevés olaj

Elkészítés

A rizst 2 evőkanál olajon folyamatos keverés közben megpirítom. Felöntöm a kétszeres mennyiségű vízzel, ízesítem vegetával és borssal. Időnként megkeverve addig főzöm, amíg majdnem elfővi a levét. Ekkor letakarom, és hagyom kicsit kidurrogni a rizsszemeket. 
Közben a tojásokat egy tálba töröm, villával alaposan összekeverem, kevés sóval megszórom. Egy evőkanál olajon megsütöm, mint a rántottát. Nem szabad nagyon kiszárítani, mert akkor nem lesz olyan finom. 
Villával apró cafatokra tépkedem, majd belekeverem a rizsbe. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése