2015. március 28., szombat

Rakott hús tejföllel

Ahogy azt már írtam, a rizs egy igazán hálás köret. De nem feltétlenül kell a megszokott, unalmas köretként gondolni rá, darálthússal remek rakott étel válhat belőle.
Hozzávalók

- 3 dl rizs ("A")
- 6 dl víz
- vegeta, bors
- 60 dkg darálthús (nem baj, ha egy kicsit zsírosabb, és nem csupa száraz hús)
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- egy vödör tejföl
- olaj

Elkészítés

A rizst kevés olajon folyamatos keverés közben megpirítom. 
Felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel, ízesítem, és néha megkeverve addig főzöm, míg majdnem elfővi a levét. Ekkor lefedem, és hagyom kidurrogni a rizsszemeket. 
Közben apróra vágom a vöröshagymát, sózom, és kevés olajon megfonnyasztom. 
Ráteszem a darálthúst, sózom, borsozom, és kevergetés közben puhára főzöm. 
Előkészítek egy jó nagy jénait, és elkezdek rétegezni: alulra egy adag hús, rá a rizs, és utána a tejföl. 
Ha szükséges, a rizs szintjét kicsit lehet vegetázni. A rétegek így követik egymást, tejföllel zárul az emelet. 
Fedő alatt 200 fokra előmelegített sütőbe teszem, és kb. 20 perc alatt összesütöm. Ha ügyesen tudom kiszedni, a rétegek szépen elkülönülnek egymástól, és látványosan mutatnak a tányéron :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése