2015. március 28., szombat

Krumplistészta

Egy családi mendemonda szerint két idősebb asszonyság a vidéki kisvárosból felutazott a fővárosba sok-sok évvel ezelőtt, és úgy adódott soruk, hogy egy flancos étterembe ültek be ebédelni. Gondolta a két, szép kort megért gazdasszony, hogy végre valami igazi városi ízt kóstolnak, és addig-addig válogattak, míg a legbonyolultabb, legidegenebb nevű ételre böktek rá: grenadírmars. Volt ám nagy meglepetés, mikor kihozták nekik az otthon unásig főzött krumplistésztát....
Hozzávalók

- 1 kg krumpli
- 2 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál törött pirospaprika
- 1 babérlevél
- 1 csipet őrölt köménymag
- só, bors
- 25 dkg lebbencs tészta

Elkészítés

A tésztának felteszek sós vizet forrni. Közben a vöröshagymát apró kockára vágom, és zsíron (vagy olajon) puhára dinsztelem. 
Félrehúzom, ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával, alaposan összekeverem. Ráöntöm az apró kockára (kb. 1,5*1,5 cm) vágott krumplit, felöntöm vízzel, hogy alaposan ellepje. Beleteszem a köménymagot és a babérlevelet, és puhára főzöm a krumplit. 
Közben a lebbencstésztát is puhára főzöm, és ha kész, a tésztaszűrőben hagyom pihenni.
Amikor puha a krumpli, kiveszem a babérlevelet, krumplinyomóval összetöröm. 
Belekeverem a tésztát. 
Savanyú uborkával vagy céklával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése