2015. március 28., szombat

Csőben sült zöldségek egybensült karajjal

Ez az étel tipikusan egy szombati (vagy vasárnapi) ebédre való: kevés előkészülettel egészségeset, látványosat és finomat készíthetünk - miközben az étel szinte magától készül el.
Hozzávalók

- 70 dkg karaj egyben
- 35 dkg répa
- 20 dkg cukkíni
- 25 dkg padlizsán
- 1,5 fej fokhagyma
- 30 dkg brokkoli
- pár szelet szalonna
- kevés olívaolaj
- 5 dkg vaj
- só, bors

Elkészítés

A karajt alaposan sózom és borsozom, és egy jó nagy jénaiba helyezem. 
Köré teszem a karikára vágott cukkínit és padlizsánt, meglocsolom kevés olívaolajjal, sózom, borsozom.
Ezután jön a karikára vágott répa, egy fej fokhagyma gerezdekben, és a tetejére a brokkolirózsák (ha fér még, pár darab kelbimbót is teszek bele). Ezt a réteget is olajjal meglocsolom és fűszerezem. Fedő alatt 200 fokra előmelegített sütőbe teszem. és 40 percig sütöm. 
Ekkor kiveszem, és vajszeletekkel beterítem a tetejét. Újabb 20 percre beteszem a sütőbe. 
Közben előkészítem a szalonnát: szeletekre vágom, és kakasteréjra bevágom. Kiveszem az edény óvatosan, a husit 3 helyen hosszában bevágom. 
Egyrészt így meglátom, hogy átsült-e (igen), másrészt a bevágásokba és a hús mellé beleteszem a szalonnaszeleteket és a maradék fokhagymagerezdeket, és újabb 20 percre megy vissza a sütőbe. 
 
Ha van otthon grillsajt, azzal is tálalható a zöldségköret.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése