2015. január 23., péntek

Újabb tészta: padlizsános-cukkinis tejszínes tészta

Ezt az ételt nem is nagyon kell túlragozni, könnyebben és gyorsabban elkészíthető, mint ameddig tart leírni a hozzávalókat. És nem utolsó sorban értékmentésként sem utolsó...

Hozzávalók

- 20 dkg cukkini
- 30 dkg padlizsán
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2,5 dl tejszín
- 4-5 gerezd fokhagyma
- rozmaring, só, bors
- kevés sonka (ízlés szerint)
- pár reszelésnyi parmezán
- 6-8 db olajbogyó
- 15 dkg főtt tészta

Elkészítés

A tésztát kifőzöm sós vízben (ha van maradék máshonnan, az még jobb). Közben a padlizsánt és a cukkinit gyufaszálra vágom, a fokhagymát karikára. 
Az olajon megfuttatom a zöldségeket a fokhagymával. Nem sütöm puhára, mert nem akarom teljesen összetörni. Fűszerezem sóval, borssal, egy rozmaringággal. Amikor már majdnem kész, nyakon öntöm a tejszínnel, hagyom, hogy rottyanjon egyet.
Majd belekeverem a tésztát, ezzel is hagyom összemelegedni, és már tálalom is. Tálaláskor vékony csíkokra vágott sonkával, reszelt parmezánnal és ízlés szerint olajbogyóval teszem tartalmasabbá és csinosabbá. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése