2015. január 2., péntek

Szilveszteri menü: sonkatekercs

Szintén remek vendégváró, és kismillió verziója elkészíthető könnyedén, az éppen aktuális hangulatunknak, ízlésünknek megfelelően.

Hozzávalók

- 15 szelet sonkás szalámi (négyzet alakú)
- 20 dkg túró
- egy kis doboz tejföl (170 g) fele
- ízlés szerint só, bors, törött paprika
- egy kis fej lilahagyma
- petrezselyemzöld

Elkészítés

A túró, tejföl és a fűszerek összekeverésével körözöttet keverünk. 
Ne legyen túl híg, mert akkor nehezen kezelhető, és kifolyik a tekercsből. A hagymát is beleverem, és ha az ízek rendben vannak, mehet a sonkába. 
Egy evőkanállal teszek a sonka egyik szélére, majd óvatosan feltekerem. 
Egy tányérra sorakoztatom őket, díszítem petrezselyemzölddel.
Tálalhatom krumplisalátával, kaszinótojással, fasírtgolyókkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése