2015. január 2., péntek

Szilveszteri menü: görögsaláta

Az egyik kedvenc köretem, ami megállja a helyét önállóan is, percek alatt elkészíthető, tele vitaminnal és egészséggel.

Hozzávalók

- egy nagyobb uborka
- 5-6 koktélparadicsom
- fél fej lilahagyma
- 5 dkg feta sajt
- 10-12 szem fekete olajbogyó

Elkészítés

Az uborkát falatnyi kockákra vágom, hozzáadom a félbevágott paradicsomot, a nagyobb kockákra vágott lilahagymát. 
Belekockázom a fetát, és hozzáadom a félbevágott olajbogyót (ez lehet zöld olajbogyó, paprikával töltött, vagy amilyet szeretünk). 
Óvatosan összekeverem az egészet, és mehet a hűtőbe. Fogyasztás előtt kevéssel érdemes elkészíteni, különben sok levet ereszt.

Kiváló köret lehet fasírtgolyó, sonkatekercs, kaszinótojás mellé is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése