2015. január 23., péntek

Öregtészta

Természetesen ezt is limarától tanultam (ahogy kismillió egyéb házipék is), és csak azért örökítem meg itt is az öregtészta receptjét, hogy nekem is meglegyen.

Hozzávalók

- 50 dkg liszt (BL55)
- 3 dl víz
- fél teáskanál só
- 1 dkg élesztő

Elkészítés

Kimérem a hozzávalókat. 
Dagasztógéppel alaposan összedagasztom, majd kézzel is kerekítek rajta egyet. 
Majd folpakkal lefedve egy fedeles jénaiba teszem, legalább 4-5 órára, a konyhapultra.   
Ez alatt az idő alatt jól megkel, majd elkezd összeesni. 
Az idő leteltével mehet be a hűtőbe, és remek alapul szolgál kenyerek, kiflik, zsemlék és egyéb finomságokhoz. Ekkora adagból kb. 80 dkg tészta lesz, ami 3 nagyobb vagy 4 kisebb adagot jelent. 7-10 napot bír ki hűtőben, de kisebb adagokra osztva fagyasztható is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése