2015. január 4., vasárnap

Ha biztosra akarok menni: sült csirkecomb

Ez az étel nem igényel különösebb konyhai mutatványokat, viszont nehéz elrontani, és annál finomabb. És a legszebb benne, hogy gyerekek is könnyedén ehetik, hiszen a szárnyast szabad kézzel is enni :o)

Hozzávalók

- 2 egész csirkecomb (kiscomb és nagycomb együtt)
- 7-8 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 dkg vaj
- 2 ág rozmaring
- vegeta, bors, majoranna

Elkészítés

Előmelegítem a sütőt 210 fokra. A combokat megtisztítom, fűszerezem vegetával, borssal és majorannával. 
Egy hőálló edény alját meglocsolom az olívaolajjal, majd ráteszem a combokat, azokra a rozmaring ágakat, melléjük a fokhagymákat, és még egy kis olajjal meglocsolom őket. 
Alufóliával letakarom, és egy órára beteszem a sütőbe. 60 perc elteltével kiveszem, ráteszem a combokra a vékonyra szeletelt vajat, és meglocsolom a kisült szafttal. 
Ezután újabb 15 percre visszamennek a sütőbe, újabb locsolás következik, újabb 10 perc, és a sütőből kivéve még egy locsolás. 
A csont mellett megszúrom a húst, ha nem véres, akkor kész, és tálalható :o)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése